打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔鍾意出聲=毒?

咁有啲人真係冷酷架嘛,咁就唔關人緣差同埋唔識社交啦
我思故我在 發表於 14-9-2013 12:10

大家覺得你冷酷 定係自己覺得自己冷酷先?

兩個唔同啵... 其實好多性格同埋事都係有前因,所以以上係我嘅觀點姐 :)

其實我認為係咁... 唔出意出聲嘅原因有兩個 , 一個就係之前我提出嘅 社交能力較差 或 人際交關差

二係 個人認為自己嘅心理年齡同佢人際圈內 有分別 ( 有高有低?)

所以導致 果個人 喺佢同齡嘅人際圈內唔出聲,但係呢種人有返佢所屬嘅朋友圈。 呢一種就應該唔係叫毒 , 只係佢中意同另外一種人傾計。

但係如果, 一個人 , 同咩人傾計都唔出意出聲 , 我唔認為除咗毒之前有其他咩解釋可以解釋到佢呢一種性格。

至於你話冷酷嘅性格,咁有冇人可以解釋下冷酷嘅定義係咩 :o
回復

大家覺得你冷酷 定係自己覺得自己冷酷先?

兩個唔同啵... 其實好多性格同埋事都係有前因,所以以上係我嘅 ...
浩B 發表於 14-9-2013 15:19

一個人天生性格內斂,就係咁架啦,唔一定關佢有冇朋友事架喎
回復

一個人天生性格內斂,就係咁架啦,唔一定關佢有冇朋友事架喎
我思故我在 發表於 14-9-2013 15:41

~_~ 呢啲都係唔同嘅角度睇,都係討論下姐。

其實呢啲唔出聲嘅人就最清楚 :) 如果我同你都唔係果類人都只係推測而已
回復

~_~ 呢啲都係唔同嘅角度睇,都係討論下姐。

其實呢啲唔出聲嘅人就最清楚  如果我同你都唔係果類人都只 ...
浩B 發表於 14-9-2013 22:01

我想講呢,唔出聲既人有啲係內向,有啲係你講果啲,就唔係全部都係你講果類囉
回復

唔該黎一個3
回復

我想講呢,唔出聲既人有啲係內向,有啲係你講果啲,就唔係全部都係你講果類囉 ...
我思故我在 發表於 14-9-2013 22:14

可能係啦 :) 我只係提出我自己嘅觀點姐,畢竟呢個係討論區吧?
回復

回復 46# 浩B
叫你唔好以偏概全姐
回復

我都唔系好主動講野 未試過比人話 其實好睇你衣著心態 眼神
回復

個人認為 香港多港女/多狗公/多常出言中傷同性的傻仔 將宅/毒呢d形容詞既定義/範圍無限擴大
雖則本身宅男/獨男子 這些形容男性的源自於日本 但帶到去中國/台灣/香港社會的時候 一般人內心的印象也過份負面了吧 甚至社會大眾也用得太氾濫了 加上大部份傳媒媒體的洗腦
導致男仔做很多事情 特別是男仔的喜好 都會被強制搬上這些標籤
而女仔方面呢?為何女仔甚少被標籤? 女仔除左追動漫 男同漫之外 做什麼都被人視為是正常的
很多美女明星/藝人 都被香港娛樂圈/一些傳媒形容為宅男女神 而型男/藝人就形容為男神,那宅女男神呢?

男仔樣衰=毒
男仔性格內向/怕羞=毒
樣子普通的男仔唔講野=毒
男仔唔打扮=毒
男仔沒有女朋友/沒有女性朋友=毒
男仔喜歡動漫/模型/玩具=毒
男仔追美女明星/藝人/組合=毒
男仔不出街=毒
男仔聽日文歌=毒
男仔打機=毒
男仔看成人影片=毒
男仔只顧讀書,書蟲,很薯=毒
男仔看靚模/買靚模寫真=毒  (ps.女仔追a&f裸男/買a&f裸男寫真=正常)
身子比較矮/肥/瘦弱的男仔=毒
男仔多暗瘡=毒
男仔自己一個人吃飯=毒

男仔..... 等等 數之不盡...

你說這是什麼世界呢?真慨嘆現今世代的男仔真辛苦無奈 唯有當作沒有事發生,忍受下去

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
fll0401212 + 1 不能同意更多

查看全部評分

回復

個人認為 香港多港女/多狗公/多常出言中傷同性的傻仔 將宅/毒呢d形容詞既定義/範圍無限擴大
雖則本身宅男/ ...
獎門人kkng 發表於 15-9-2013 02:05 PM

的確係
香港人好鐘意標籤人
回復