打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇人覺得兵堡維京太廢 應改低殺敵升帝

樓主

話說我有一場自己一個哥德對面無弓國[[tk_15]]

我一個頂匈奴同日本頂到出村[[tk_03]]

請問所謂何事?[[tk_08]]
照你所講我咪神人?[[tk_20]]

(出左村之後頂左15分鍾就4國攻我...個白痴同盟唔幫我擋弓兵保村=_=")

回復 支持 反對

其實咩叫正義呢?
請問一下你..可唔可以解釋一下..
小第才疏學淺真係唔明其中解法
還望指教一下

仲有要串你又駛咩出動咁多人丫...
我知樂古大把人僧冥域..
但係你所講既野..又真係有幾多人支持呢?
我真係好奇待^^

再說我話你低B
係因為你意氣用事...我本來係入黎討論

改檔呢家野..你話你想改就改架??
你D所謂原因...請問一下整樂古版兵堡既人
係上年有無諗過?..佢參考左咁多兵堡版本
決定左殺咁多升帝..你三言兩語就叫人改
咁叻..又唔見你係果時比意見幫手整檔

至於冥域場係參考左風雲戰堡既場改造而成
該作者都有同意..相信有d舊玩家都知道

你要我比證據..
咁請問你呢..
你既論證又係邊??
是你空口說白話..
還是沒有記錄檔

版主..
處理下啦=.=

題外話

不如搞返個兵堡比賽啦囧

回復 支持 反對

原帖由 lla032395 於 10-6-2008 22:54 發表

先生
我們玩人身攻擊帖嗎?
其實而家兵堡算公平
唔好因為d廢人唔識用維京而改左個兵堡

神手維京 vs 中手其他文明 或者中手維京 vs 肉手其他文明
你當然唔覺維京29

但當你真係與上高手時玩勁文明時
你就會明白維京有好多不足之處

就算你用維京sm人地,但你有冇諗過如果你唔係抽中維京,係抽中塞特or阿茲,可能你仲更加事半功倍
回復 支持 反對

原帖由 冥域戰國最強 於 10-6-2008 23:12 發表
其實咩叫正義呢?
請問一下你..可唔可以解釋一下..
小第才疏學淺真係唔明其中解法
還望指教一下

仲有要串你又駛咩出動咁多人丫...
我知樂古大把人僧冥域..
但係你所講既野..又真係有幾多人支持呢?
我真係好奇 ...

大佬你盲嫁咩,#1已經講哂維京有咩壞處
不如黎幫手破解一下將維京既壞處,將佢變成好處
討論d數據問題再同你黎一場記錄檔吧

姐係再簡單d講,點解我要討論數據問題
有d人話維京打得好可以贏阿茲
假設冥域六月用維京 vs 冥域六月用阿茲
實力相等啦....
唔通你認為冥域六月用既維京有得贏咩
除非冥域六月玩阿茲個時食左瀉藥讓賽姐
有時d野唔係你話你試過邊場4弓封哥德啊,就以為真係可以4弓封哥德
你都要考慮返點解你4弓可以封到哥德
回復 支持 反對

只係表達意見:
其實講真....兵保呢加野本身既創作已經唔公平了....
就各種文明既特質而言....維京最強既應該係佢既經濟能力~塞特係佢既伐木能力
哥德係佢上帝後既3色配兵.....仲有好多好多
我覺得兵保呢個劇無視呢一切既特質....
雖然話殺人數係盡量減低文明與文明之間既差異,但係某文明既城保兵弱小係無可否認的
於4vs4中,假設技術一樣,文明既差異亦會成為輸嬴既重點。
所以我覺得....要公平既兵保,何不自選文明呢 ? 或大家都同一文明呢 ?

回復 支持 反對

回復 26# 的帖子

兵堡可取之處是~...

簡單易明[[tk_08]]
速戰速決[[tk_07]]
戰程連貫[[tk_16]]

如果文明差別不太大...絕無虛場[[tk_05]]

=======================================
回復 25# 的帖子

以我所知

土耳其可以封到所有野.....(指大家未帝)

有時可能要同伴幫手 a_a
回復 支持 反對

回主題

維京好勁架@@ 睇下咩人用咋嘛
玩兵堡唔係玩1v1既  所以一個文明唔代表全場既勝利與戰敗
無論抽咩文明都唔緊要  因為你仲有同盟既支持
所以唔覺得有需要改低殺敵數升帝   

講返起@@  成日開場  team 2有人抽 所謂既廢既文明就亂棄  

d人真無無品  又搞到全場無哂興致打埋佢

本來有得打 點知少佐個人  d人如果因為咁而亂棄  不如唔好玩兵堡喇  

去玩綠阿  咪可以選你地想用既國家咯   哈  << 對於亂棄既人而講

少少意見-0-
支持兵堡合作第1
文明其次姐
所以我無論抽咩文明都唔會亂棄的!

回復 支持 反對

你用維京唔係1v1嗎? 係4v4  你仲有d同拌嫁,同埋維京爆城好用(攻高),你出3隊(同你d同盟一齊) 入人城 你一定爆到人地城,你爆唔到就你29,基本上維京高攻 就係好大的優點(仲有既係有得回血,其他兵冇得回,你有得回,可以冇咁快死,你講到維京咁,我只能說:你唔識用維京)
仲有呀,你講到維京咁,又唔講塞? 塞未仲廢~! 咁係咪塞又要  殺小d升城呀!?
回復 支持 反對

原帖由 sghsge 於 10-6-2008 23:16 發表

神手維京 vs 中手其他文明 或者中手維京 vs 肉手其他文明
你當然唔覺維京29

但當你真係與上高手時玩勁文明時
你就會明白維京有好多不足之處

就算你用維京sm人地,但你有冇諗過如果你唔係抽中維京,係抽中塞特 ...

咁咪姐係有d人廢
唔識用維京
又唔夠神手打
要因為咁而改檔
回復 支持 反對

大家都係隨機...自己抽到d衰野就係度嘈....人人平等機會抽中維京...你估得你抽得中維京架 ?而且你估你第一個嘈維京廢架?我無玩兵堡都聽過無數次d人係度嘈步國點廢...你有無體諒過d弓國比哥德圍呀??你禁叻自己整個兵堡出黎...叫人去玩啦...唔好成日係度嘈生嘈死...你估呢度好多作者係度咩??幫你改圖分分鐘比人話偷改...
再者,你禁想維京勁..不如你叫微軟整個修訂版啦~所有d城堡兵都係佢作既..全部改晒克死弓馬步兵好唔好呀?

最尾一句話...你唔夠人6就係度嘈...你自己唔會中勁文明架?
回復 支持 反對